Erica Aspas
Editora de la pàgina web en castellà de Time Out Barcelona i de les seccions Coses per fer i Nens de la revista en paper. Creu en un món dominat pels pèl-rojos.
Get us in your inbox
🙌 Awesome, you're subscribed!
Thanks for subscribing! Look out for your first newsletter in your inbox soon!
Editora de la pàgina web en castellà de Time Out Barcelona i de les seccions Coses per fer i Nens de la revista en paper. Creu en un món dominat pels pèl-rojos.
AGOST 2022: Barcelona és una ciutat que mai no para, i hem actualitzat aquesta llista perquè sempre estigueu al dia! Hem canviat unes activitats per altres de més actuals, però, lamentablement, també ens hem vist obligats alguns llocs mítics que van tancar durant la pandèmia. A canvi, incloem nous 'must' de la ciutat: el Mirador de la Torre Glòries, i locals com la gelateries galàctica Lucciano's, i la cocteleria Mariposa Negra, que va obrir i va triomfar. No importa si ets de Barcelona de tota la vida o acabes d'arribar, si prefereixes la vida nocturna o gaudir de la ciutat de dia, si el que més t'agrada és la natura o passar-ho bé en família. Hem seleccionat plans originals que t'ajudaran a convertir-te en un expert sobre Barcelona i treure'n tot el suc!
Barcelona, baby! One of the most popular destinations on the planet, the centre of Catalan culture isn’t about to let that crown slip. The best attractions and places to visit in Barcelona are a celebration of this wonderful place. From the world-famous (the inimitable beauty of the Sagrada Familia) to the decidedly local (Benedictine monasteries, anyone?), Barcelona really does have it all. Yes, it can be a little vain from time to time, but you can’t really blame the place. Barcelona has enough to fill a lifetime, but these are the bucket list items for those on the clock. Don’t forget the appetite, because those restaurants are fire. Recommended: Barcelona's best AirbnbsRecommended: The best hotels in Barcelona
Everyone should visit Barcelona at least once. Everyone. No excuses. The Catalan capital is a bustling city that lives up to its reputation, a thriving cultural centre with brilliant museums, magnificent restaurants and the sort of nightlife that just keeps on giving. Barcelona is brilliant, bombastic, and bloomin’ marvellous. What are the best things to do in Barcelona? We’re glad you asked because we’ve done the hard yards and put together the ultimate Barna bucket list. You can’t go wrong with this place. And if you need somewhere to stay? Make sure you check out Barcelona's best hotels and best Airbnbs.
Bungalous, caravanes, autocaravanes, tendes de campanya de les de tota la vida i d'altres més modernes... Hi ha tantes opcions de càmping com tipus de campistes. Us animem a canviar l'hotel singular i l'apartament de torn per alguns d'aquests establiments i passar les vacances al mig de la natura o a prop de les millors platges de Catalunya. Descobriu els llocs on passar les vacances dels vostres somnis. NO T'HO PERDIS: 10 escapads per Catalunuya.
Bungalows, caravanas, autocaravanas, tiendas de campaña de las de toda la vida y otras más modernas... Hay tantas opciones de camping como tipos de campistas. Os animamos a intentar una variación del hotel singular y el apartamento de turno por algunos de estos establecimientos y pasar las vacaciones en medio de la naturaleza o muy cerca de algunas de las mejores playas de Cataluña. Nos vamos de camping. NO TE LO PIERDAS: Las 10 mejores escapadas por Cataluña
Espacios mediterráneos por excelencia, junto a los jardines, los patios ofrecen aire libre en ambientes resguardados y con personalidad. Hemos paseado por la ciudad para encontrar estos rincones que invitan a disfrutar de la vida al raso. Tanto si quieres pasear por los callejones de la ciudad de forma solitaria, como si quieres sorprender a tus amigos, los patios son una forma original y diferente de descubrir Barcelona. Adéntrate a través de la comida, una copa o un café, en la vida diurna y nocturna de los diferentes barrios. NO TE LO PIERDAS: 101 cosas que hacer en Barcelona
Espais mediterranis per excel·lència, com els jardins, els patis ofereixen aire lliure en ambients arrecerats i amb personalitat. Hem voltat per la ciutat per trobar aquests 20 racons que conviden a gaudir de la vida al ras. Tant si voleu passejar pels passatges i racons de forma solitària, com si vols sorprendre els vostres amics o la parella, els patis són una forma original i diferent de descobrir Barcelona. A qualsevol hora i lloc. Endínsa't a través del menjar, una copa o un cafè, a la vida diurna i nocturna dels diferents barris. NO T'HO PERDIS: 50 llocs imprescindibles de Barcelona
¿Tenéis niños y queréis salir todos juntos a disfrutar en familia? Tranquilos, os damos un abanico de posibilidades para que no os quede tiempo para aburriros ningún día de la semana. Hay cientos de cosas para hacer en Barcelona, entre ellas estos 50 sitios para que os llevéis a los niños a un parque con encanto, teatro, a leer, a conciertos, a ver una película, o hacer talleres de cocina, pintura o barro, ¡entre muchas otras actividades! Todo pensado para los más pequeños de casa. NO TE LO PIERDAS: Las 50 mejores películas para ver en familia.
Us donem un ventall de possibilitats perquè no us quedi temps per avorrir-vos. 50 llocs perquè hi porteu els nens a veure teatre, a llegir, a concerts, a veure una pel·lícula, o a fer tallers. Opcions per a tota mena de famílies i butxaques perquè passeu un temps junts de qualitat. Si voleu, a més, estar al dia de totes les coses que podreu fer amb la canalla a la ciutat, no deixeu de visitar la secció Nens de Time Out, on també trobareu altres idees genials pensades especialment per als més petits de casa. NO T'HO PERDIS: Les 50 millors pel·lícules per veure en família.
Forma parte de la carta de postres de muchos restaurantes de Barcelona, pero los fanáticos del cheesecake saben que no en todas partes sirven la auténtica y deliciosa tarta de queso. Por suerte, en Barcelona tenemos muchos lugares donde tratan con mimo y respeto este espectacular –y potente– dulce y os aseguramos que los sitios de esta lista no os defraudarán. Los más puristas encontrarán la tarta de queso tradicional y, si os gusta innovar, también tenemos recetas que incluyen otros ingredientes. El resultado es el mismo: una deliciosa y cremosa bomba de placer. NO TE LO PIERDAS: Los mejores dulces de Barcelona.
Forma part de la carta de postres de molts restaurants de Barcelona, però els fanàtics del cheesecake saben que no a tot arreu serveixen l'autèntic i deliciós pastís de formatge. Per sort, a Barcelona tenim molts llocs on tracten amb cura i respecte aquest espectacular –i potent– dolç i us assegurem que els llocs d'aquesta llista no us defraudaran. Els més puristes trobaran el pastís de formatge tradicional i, si us agrada innovar, també tenim receptes que inclouen altres ingredients. El resultat és el mateix: una deliciosa i cremosa bomba de plaer. NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona.
Nos gusta el cine y nos gusta el verano. Al unir estas dos maravillas el resultado es uno de nuestros entretenimientos favoritos, el cine a la fresca. Este año todo vuelven muchos de los ciclos que tuvieron que cancelarse el año pasado y se suman algunos nuevos. A continuación os dejamos unas cuantas propuestas. ¡Feliz verano! NO TE LO PIERDAS: Cosas para hacer en Barcelona en julio.
¿Es el monstruo de la sombra de Stranger things? Lo parece, pero no. Es un pulpo gigante y es el protagonista del nuevo espacio de juegos del Parque de la Pegaso, en el barrio de la Sagrera. Un pulpo metálico con tentáculos que son toboganes y una cabeza con cuerdas y pasarelas por donde los niños pueden trepar y deslizarse. El espacio forma parte del Plan del juego en el espacio público que puso en marcha el Ayuntamiento para mejorar el tiempo de recreo de los niños y estimular una actividad lúdica diferente, desterrando los parques arcaicos que todavía hay por la ciudad y acercándose más a los modelos europeos. Además de este imponente pulpo, hay más elementos según las edades de los niños, como una zona blanda, una pequeña cama elástica, columpios nido y pasarelas, todo con reminiscencias del mundo marino. Es la primera remodelación de la ciudad que se ha hecho a partir de un proceso de participación con 200 niños y niñas de sexto de primaria de las escuelas del entorno -Congrés-Indians, Pegaso y Turó Blau-. Hay pequeñas cosas a pulir, como añadir zonas de sombra, pero el parque ha ganado en modernidad.
El camping Castell Mar os hará la vida fácil si viajáis con perros, tanto que incluso tiene un restaurante con menú exclusivo para ellos donde podrán comer a vuestro lado. ¡Como lo leéis! Y variado, con 'recetas' según la edad del perro, incluso tienen un menú infantil para cachorros. El camping está al lado de la playa de la Rovina, una de las pocas en Cataluña donde está permitido el acceso y el baño para perros. Y al volver a la parcela (44 euros en temporada alta) pasad por la ducha. Creen tanto que son parte de la familia, que han habilitado una 'ducha' para ellos al lado de la de los humanos.
Hace tiempo que ir de camping no es sinónimo, exclusivamente, de tienda, colchón en el suelo, camping-gas y cero lujos. Hay tantas opciones como estilos de vida. Las caravanas vintage del camping Miramar (79 euros por día) son ideales para los urbanitas modernos. Tenéis 22 colores para escoger y también cuatro donde se aceptan mascotas. Cada una tiene sus peculiaridades: el toque marinero de la negra, la casa de muñecas que parece la rosa o el estilo campestre de la verde oliva. También tienen 245 parcelas (35,90 euros por persona y día en temporada alta) para tiendas o autocaravanas. ¡Ah! y un chiringuito en la playa de donde no querréis salir.
Aquí no encontraréis turistas ni domingueros, ni ningún elemento que os recuerde a la ciudad. Estaréis en medio de la naturaleza, a 1.700 metros de altitud, en la entrada de un espacio de interés natural y con vistas a la cara norte de la imponente sierra del Cadí. El Cortal del Gral es un camping pequeño, con espacio para unas 70 parcelas (36 euros la noche, incluye dos adultos, un coche y electricidad) y es ideal si queréis explorar el entorno y estar en casa el tiempo justo. En invierno, consultad las ofertas para esquiar. Un consejo, llevad de casa todo lo indispensable porque no hay muchos comercios cerca. ¡Desconexión total!
Este es un camping con todos los servicios que podáis imaginar, ¡incluso alquiler de lavavajillas! Pero en el mundo campista también es conocido por acoger el encuentro de furgonetas Volkswagen más multitudinaria de Europa. Así que imaginad cómo cuidan a los que optan por una segunda residencia con ruedas. Tenéis cuatro tipos de parcelas donde aparcar por 70 euros la noche en temporada alta, y en unas también se aceptan perros. Otro especialmente pensado para las caravanas y autocaravanas es el Càmping Nàutic de l’Ametlla de Mar, en medio de la naturaleza y junto a la playa, y por un precio similar.
Aquí respetan el entorno y a los animales y cultivan su huerto de forma ecológica, así que si los visitáis, respetad su funcionamiento. Podéis alquilar bungalows o tiendas de algodón nada rústicas o una parcela (entre 30 y 34 euros por días). Los coches se quedan en el aparcamiento o dentro de la parcela, pero no circulan constantemente por el camping. Tienen una granja con gallinas, cerdos y un pony, y un programa con un montón de actividades familiares relacionadas con el cuidado de la naturaleza y el entorno del camping. En la cafetería y en el restaurante se sirven productos ecológicos y locales y en la tienda también encontraréis productos básicos eco.
Glamping: camping + glamur. Es decir, pasar unos días en la naturaleza –a los pies de los Pirineos– como si estuvierais en una peli de Wes Anderson. Solo tendréis los elementos necesarios (una tienda, un lavabo ecológico privado pero exterior y espacio de cocina y duchas compartidas), pero, eso sí, que parecen salidos de una revista de decoración. En temporada alta el precio es de 175 euros la noche e incluye dos adultos, la tienda y el desayuno. No aceptan mascotas y solo pueden ir niños a partir de 6 años que pueden dormir con los padres –solo dos niños por tienda– o estar en una tienda satélite –para tres niños– que, si la ven, la querrán sin ninguna duda.
No está muy lejos de Barcelona y os da la posibilidad de pasar las vacaciones o una escapada de fin de semana en medio de la naturaleza más salvaje. No os faltará de nada –piscina, barbacoa, bar, servicio de lavadora, wifi en algunas zonas e incluso una cama elástica–, pero parte de su encanto es su compromiso con el medio ambiente, que hace que prioricen la energía solar. Hay ovejas, caballos en semi libertad, un riachuelo y podréis acampar (unos 70 euros el fin de semana) entre árboles en un prado verde y hacer un montón de excursiones por el Montseny. También alquilan dos casas rurales, para 5 y para 8 personas.
El càmping Castell Mar us farà la vida fàcil si viatgeu amb gossos, tant que fins i tot té un restaurant amb menú exclusiu per a ells on podran menjar al vostre costat. Com ho llegiu! I variat, amb receptes segons l’edat del quisso, fins i tot un menú infantil per a cadells. El càmping és al costat de la platja de la Rovina, una de les comptades a Catalunya on està permès l’accés i el bany per a gossos tot l’any. I en tornar a la parcel·la (44 euros en temporada alta) passeu per la dutxa. Creuen tant que són una part de la família, que han habilitat un ruixador al costat de la dutxa dels humans.
Fa temps que anar de càmping no és sinònim, exclusivament, de tenda, matalàs a terra, cuina de càmping i zero luxes. Hi ha tantes opcions com estils de vida. Les caravanes vintage del càmping Miramar (79 euros per dia) són ideals per als urbanites moderns. Teniu 22 colors per triar i també quatre on s’accepten mascotes. Cadascuna té les seves peculiaritats: el toc mariner de la negra, la casa de nines que sembla la rosa o l’estil campestre de la de color verd oliva. També tenen 245 parcel·les (35,90 euros per persona i dia en temporada alta) per a tendes i autocaravanes.
Aquí no hi trobareu turistes ni pixapins, ni cap element que us recordi la ciutat. Estareu enmig de la natura, a 1.700 metres d’altitud, a l’entrada d’un espai d’interès natural i amb vista a la cara nord de la imponent serra del Cadí. El Cortal del Gral és un càmping petit, amb espai per a unes 70 parcel·les (36 euros la nit, inclou dos adults, un cotxe i electricitat) i és ideal si voleu explorar l’entorn i estar a casa el temps just. A l’hivern, consulteu les ofertes per esquiar. Un consell, porteu tot allò indispensable de casa perquè no hi ha gaires comerços a prop. Desconnexió total!
Aquest és un càmping amb tots els serveis que pugueu imaginar, fins i tot lloguer de rentavaixelles! Però al món campista també és conegut per acollir la trobada de furgonetes Volkswagen més multitudinària d’Europa. Així que imagineu com cuiden els que opten per una segona residència amb rodes. Teniu quatre tipus de parcel·les on aparcar per 70 euros la nit en temporada alta, i en unes també s’accepten gossos! Un altre especialment pensat per a les caravanes i autocaravanes és el Càmping Nàutic de l’Ametlla de Mar, al mig de la natura i amb la platja a tocar, i per un preu similar.
La gran fiesta de la libertad, la diversidad, el respeto y la lucha que es el Pride se ha aplazado hasta septiembre, pero los actos reivindicativos no se detienen. Hemos elegido propuestas culturales que tendrán lugar en junio y con un claro vínculo con el mundo LGTBIQ+: música, cine, arte, teatro... ¡Tenéis donde elegir! 1. Festival Berdache Berdache es un festival de artes escénicas y visuales que explora el género y las identidades a partir de diferentes disciplinas. Música, teatro, danza, artes visuales, poesía e intervención escénica se reúnen bajo el paraguas del Berdache. El 28 de junio es el último día del festival, con el día del Orgullo como colofón y con una jornada de clausura con dos espectáculos. En primer lugar, la escritora Brigitte Vasallo y la artista visual Alba G. Corral interpretarán 'Un cos (possible) i lesbià', una intervención escénica expresamente creada para el Berdache basada en el libro de Monique Wittig 'El cuerpo lesbiano'. En segundo lugar, Ana Brenes ofrecerá un concierto de flamenco atípico, puesto que más que un recital será un monólogo musical donde la artista, nombrada Flamenca del año en Cataluña en 2019, estará acompañada por la guitarra de Toni Abellán.Dónde y cuándo: el espectáculo de Vasallo y Corral será a las 20 h en el Teatre Joventut, con un precio de 18 €. El concierto de Ana Brenes tendrá lugar en la sala El Pumarejo a las 20:30 h por 15 €. Foto: Berdache 2. Concierto Conmemorativo 28J La celebración del Pride BCN ha tenido q
La gran festa de la llibertat, la diversitat, el respecte i la lluita que és el Pride s'ha ajornat fins al setembre, però els actes reivindicatius no s’aturen. Hem triat propostes culturals que tindran lloc al juny i les setmanes següents amb un clar vincle amb el món LGTBIQ+: concerts, cinema, art, teatre... teniu on triar! 1. Festival Berdache Berdache és un festival d'arts escèniques i visuals que explora el gènere i les identitats a partir de diferents disciplines. Música, teatre, dansa, arts visuals, poesia i intervenció escènica es reuneixen sota el paraigua del Berdache. El 28 de juny és l'últim dia del festival, amb el dia de l'Orgull com a colofó i amb una jornada de cloenda amb dos espectacles. En primer lloc, l'escriptora Brigitte Vasallo i l'artista visual Alba G. Corral interpretaran 'Un cos (possible) i lesbià', una intervenció escènica expressament creada per al Berdache basada en el llibre de Monique Wittig 'El cos lesbià'. En segon lloc, Ana Brenes oferirà un concert de flamenc atípic, ja que més que un recital serà un monòleg musical on l'artista, nomenada Flamenca de l'any a Catalunya l'any 2019, estarà acompanyada per la guitarra de Toni Abellán. On i quan: l'espectacle de Vasallo i Corral serà a les 20 h al Teatre Joventut, amb un preu de 18 €. El concert d'Ana Brenes tindrà lloc a la sala El Pumarejo a les 20:30 h per 15 €. Foto: Berdache 2. Concert commemoratiu 28J La celebració del Pride BCN ha hagut d'ajornar-se per motius sanitaris i se celebrarà
Del 6 al 16 de maig, l'Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe impulsen una nova edició de la Setmana d’Arquitectura que es farà en un format híbrid presencial i en línia. Durant 10 dies s'han organitzat tota mena d'activitats al voltant de l'arquitectura i la ciutat com exposicions, tallers, xerrades, debats i visites comentades. D'entre tota la programació hem triat cinc activitats que no us podeu perdre. 1. Allò que no es veu Si hi ha algú a la ciutat que domina això d'ensenyar-nos coses diferents, amagades al gran públic, és l'Associació Open House Barcelona organitzadora des de fa 11 anys del festival d'arquitectura 48h Open House. Estan presents en la Setmana d'Arquitectura amb dos projectes que porten el seu segell: Espais ocults i Música x arquitectura. El primer es tracta de conèixer, a través de visites guiades i comentades, espais tant inaccessibles com enigmàtics. Per exemple, un hort urbà ubicat darrere de la façana de la Passió de la Sagrada Família; l'única biblioteca de la ciutat construïda en fusta estructural o una visita a l'obra dels túnels de la plaça de les Glòries. L'aforament és limitat i les entrades, com podeu imaginar, volen, així que no badeu! L'altre projecte, Música x arquitectura, tindrà lloc el 14 de maig al DHUB, però també es podrà seguir en 'streaming'. Es tracta d'un espectacle performatiu i audiovisual sobre l'evolució de les ciutats que també ens farà agafar consciència de què vol d
Del 6 al 16 de mayo el Ayuntamiento de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya y la Fundació Mies van der Rohe impulsan una nueva edición de la Setmana d’Arquitectura, que se hará en un formato híbrido presencial y en línea. Durante 10 días se han organizado todo tipo de actividades alrededor de la arquitectura y de la ciudad como exposiciones, talleres, charlas, debates y visitas comentadas. De entre toda la programación hemos escogido cinco actividades/planes que no os podéis perder. 1. Lo que no se ve Si hay alguien en la ciudad que domina eso de enseñarnos cosas diferentes, escondidas al gran público, es la Associació Open House Barcelona, organizadora desde hace 11 años del festival de arquitectura 48h Open House. Están presentes en la Setmana d'Arquitectura con dos proyectos que llevan su sello: Espais ocults y Música x arquitectura. El primero se trata de conocer, a través de visitas guiadas y comentadas, espacios inaccesibles y enigmáticos. Por ejemplo, un huerto urbano ubicado detrás de la fachada de la Pasión de la Sagrada Familia; la única biblioteca de la ciudad construida en madera estructural, o una visita a la obra de los túneles de la plaza de las Glòries. ¡El aforo es limitado y las entradas gratuitas vuelan! El otro proyecto, Música x arquitectura, tendrá lugar el 14 de mayo en el DHUB, pero también se podrá seguir en 'streaming'. Se trata de un espectáculo performativo y audiovisual sobre la evolución de las ciudades que también nos hará tomar co
La historia de Jon García, conocido en las redes como Jon Cake, es de las que demuestran que no hay que tener miedo a cambiar de vida. Jon es ingeniero aeronáutico y hace dos años que decidió dejar su trabajo y ponerse a estudiar cocina en la escuela Bellart de Barcelona. Hizo las prácticas en La Tasqueria, con una estrella Michelín, después en el Lera –con dos Soles Repsol– y las remató en el Celler de Can Roca. En agosto del año pasado se fue a trabajar a Casa Garras, en Euskadi, pero el negocio tuvo que cerrar a causa de la pandemia. Con un cambio de vida drástico y sin trabajo, no se quedó de brazos cruzados y decidió que encontraría la receta perfecta del auténtico cheesecake. Era noviembre y los primeros pasteles de queso los vendía entre los amigos, pero no era suficiente. Consciente del poder de las redes se trabajó con mimo su cuenta de Instagram, trabajó con algunos 'foodies' y poco a poco se dio a conocer. Lo que ha sucedido después es que ha pasado de tener mil seguidores a más de 10.000 en mes y medio, y de hacer unos 70-80 pasteles a la semana en diciembre a hacer más de 70 al día ahora mismo. Un boom delicioso que no es una estrategia de marketing, ¡es que sus pasteles están buenísimos! Jon empezó solo en la cocina y ahora el equipo ha crecido "pero quiero mantener la esencia y hacer un pastel artesano". Todo desde un pequeño obrador compartido donde la necesidad de tener más espacio empieza a ser evidente. La progresión es impactante: "la primera semana de feb
La història d'en Jon García, conegut a les xarxes com Jon Cake, és d'aquelles que demostren que no s'ha de tenir por a canviar de vida. En Jon és enginyer aeronàutic i fa dos anys va decidir deixar la feina i posar-se a estudiar cuina a l'escola Bellart de Barcelona. Va fer les pràctiques a La Tasqueria, amb una estrella Michelín, després al Lera –amb dos Sols Repsol– i va rematar al Celler de Can Roca. A l'agost de l'any passat va anar a treballar a Casa Garras, a Euskadi, però va haver de tancar a causa de la pandèmia. Amb un canvi de vida dràstic i sense feina, no es va quedar de braços plegats i va decidir que trobaria la recepta perfecta de l'autèntic cheesecake. Era novembre i els primers pastissos de formatge els venia entre els amics, però no era suficient. Conscient del poder de les xarxes va treballar amb cura el seu compte d'Instagram, va treballar amb alguns 'foodies' i a poc a poc es va començar a conèixer. El que ha passat després és que ha passat de tenir mil seguidors a tenir-ne més de 10.000 en mes i mig i de fer uns 70-80 pastissos a la setmana al desembre a fer-ne més de 70 al dia ara mateix. Un boom deliciós que no és una estratègia de màrqueting, és que els seus pastissos són una delícia! En Jon va començar sol a la cuina i ara l'equip ha crescut "però vull mantenir l'essència i un pastís artesà". Tot des d'un petit obrador compartit on la necessitat de tenir més espai començar a ser evident. La progressió és impactant: "la primera setmana de febrer feia
El llamado 'Caso Caravaggio', el misterioso cuadro de Goya vendido a hurtadillas por Esperanza Aguirre... El mundo del arte se ha colado en los telediarios, rodeado de enigmas. Aquí también tenemos un caso curioso que se acaba de presentar. Es 'El peó', del artista Aleix Clapés, pintor de confianza de Gaudí –hasta que se enfrentaron durante la construcción de La Pedrera– y Eusebi Güell, que hacía décadas que estaba desaparecido. La historia es la siguiente. La familia del artista aseguró que el cuadro lo había comprado por dos millones de francos Lev Trotski, quién lo habría enviado al Kremlin. Según dicen, Stalin habría escrito a la familia explicando que el cuadro estaba localizado y bien custodiado. ¿El 'problema' cuál es? Que no hay constancia física de esta carta, ya que los descendentes de Clapés la quemaron durante la posguerra española para que nadie los pudiera relacionar con los comunistas. Esta historia se ha ido explicando en casa de los Clapés de generación en generación, y aseguran que "en su casa no se decían mentiras". Foto: Diputació de Barcelona La obra solo se expuso en 1886, en la Sala Parés, y es en esta fecha cuando se le pierde la pista. No se sabía ni dónde estaba ni quién lo tenía. Es decir, hacía entre 100 y 125 años que este cuadro no se había visto al natural. Investigación privada Pero las incógnitas no se han disipado. A raíz de la exposición 'Aleix Clapés, el enigmático pintor de Güell y Gaudí' que se puede visitar en el Pala
L'anomenat 'Cas Caravaggio', el misteriós quadre de Goya venut d'amagatotis per Esperanza Aguirre... El món de l'art s'ha colat als telenotícies, envoltat d'enigmes. A casa nostra també tenim un cas curiós que s'acaba de presentar. És 'El peó', de l'artista Aleix Clapés, pintor de confiança de Gaudí –fins que van trencar peres durant la construcció de La Pedrera– i Eusebi Güell, que feia dècades que estava desaparegut. La història és la següent. La família de l'artista va assegurar que el quadre l'havia comprat per dos milions de francs Lev Trotski, qui l'hauria enviat el Kremlin. Segons diuen, Stalin hauria escrit a la família explicant que el quadre estava localitzat i ben custodiat. El 'problema' quin és? Que no hi ha constància física d'aquesta carta, ja que els descendents de Clapés la van cremar durant la postguerra espanyola perquè ningú els pogués relacionar amb els comunistes. Aquesta història s'ha anat explicant a casa dels Clapés de generació en generació, i asseguren que "a casa seva no es deien mentides". Foto: Diputació de Barcelona L'obra només es va exposar l'any 1886, a la Sala Parés, i és en aquesta data quan se li perd la pista. No se sabia ni on era ni en mans de qui estava. És a dir, feia entre 100 i 125 anys que aquest quadre no s'havia vist al natural. Investigació privada Però les incògnites no s'han dissipat. Arran de l'exposició 'Aleix Clapés, l'enigmàtic pintor de Güell i Gaudí' que es pot visitar al Palau Güell fins al 30 de maig, i encuriosit
Només hi ha una dotzena de botigues Taschen repartides pel món (Londres, Berlín, Hong Kong, Miami, Madrid...) i ara podem anunciar que també han obert a Barcelona. Es tracta d'una pop up, una botiga efímera que ocupa el local de 250 m2 on Jaime Beriestain tenia la seva 'concept store', al carrer Pau Claris, 167 i que podeu visitar cada dia d'11 a 20 hores. Va aixecar la persiana el 20 d'abril i estarà oberta fins al 16 de maig, "si podem allargar i tot va bé, allargarem", ens explica Jesús Martinell, responsable de Brain & Retail de Taschen. L'editorial alemanya, especialitzada en llibres sobre arquitectura, art, disseny, fotografia i cinema, ha escollit aquesta data pròxima a Sant Jordi per fer la seva primera incursió a Barcelona. Aquí podrem trobar els millors llibres i novetats de Taschen així com edicions limitades per a col·leccionistes. Foto: Taschen A més del seu arsenal de llibres, entre els quals destaquen el 'Tarot' de Dalí, l''Obra completa de Velázquez', 'The ultimate sneaker book' (per als fanàtics de les sabatilles esportives) i 'Gènesi', del fotoperiodista Sebastiao Salgado; de les parets de la pop up pengen impressionants fotografies de Neil Leifer a Mohamed Ali, peces d'Ai Weiwei i d'Annie Leibovitz. Per regalar veritables obres d'art per Sant Jordi o perquè sí! NO T'HO PERDIS: Les noves llibreries de Barcelona que has de visitar. Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de
Solo hay una docena de tiendas Taschen repartidas por el mundo (Londres, Berlín, Hong Kong, Miami, Madrid...) y ahora podemos anunciar que también han abierto en Barcelona. Se trata de una pop up, una tienda efímera que ocupa el local de 250 m2 donde Jaime Beriestain tenía su 'concept store', en la calle Pau Claris 167 y que podéis visitar todos los días de 11 a 20 horas. Levantó la persiana el 20 de abril y estará abierta hasta el 16 de mayo, "si podemos alargar y todo va bien, alargaremos", nos explica Jesús Martinell, responsable de Brain&Retail de Taschen. La editorial alemana, especializada en libros sobre arquitectura, arte, diseño, fotografía y cine, ha escogido esta fecha cercana a Sant Jordi para hacer su primera incursión en Barcelona. Aquí podremos encontrar los mejores libros y novedades de Taschen así como ediciones limitadas para coleccionistas. Foto: Taschen Además de su arsenal de libros, entre los que destacan el 'Tarot' de Dalí, la 'Obra completa de Velázquez', 'The ultimate sneaker book' (para los fanáticos de las zapatillas deportivas) y 'Génesis', del fotoperiodista Sebastiao Salgado; de las paredes de la pop up cuelgan impresionantes fotografías de Neil Leifer a Mohamed Ali, piezas de Ai WeiWei y de Annie Leibovitz. ¡Para regalar verdades obras de arte por Sant Jordi o porque sí! NO TE LO PIERDAS: Las nuevas librerías de Barcelona que debes visitar. Lee el número de abril de Time Out Barcelona, con entrevistas, reportajes y las mejores recomendac
Terrats en Cultura hace años que han demostrado que la música y las artes escénicas son igual de bonitas, efectivas y potentes si las sacas de sus escenarios habituales y las trasladas a los terrados, lugares, a priori, no pensados para esta función. Y, además, ¡ganas unas vistas de la ciudad para enmarcar! Ahora han dado a conocer la programación de la novena edición en un 2021 todavía lleno de incertidumbre que la organización afronta con un nuevo formato. La programación empezará en L'Hospitalet el 22 de abril y el 15 de junio en Barcelona y este año la música tendrá especial protagonismo, con las actuaciones de Renaldo & Clara, Amaro Ferreiro y Joan Colomo, Lu Rois y Nick June. Las artes escénicas seguirán presentes. "Seguimos apostando por la nueva creación en movimiento, con el estreno de 'Faune' de Pol Jiménez y también estaremos acompañados de Ariadna Peya", explican desde la organización. En Barcelona, en vez de programar actividades cada 15 días como en ediciones anteriores, ahora los espectáculos se concentrarán en la segunda mitad de los meses de junio, julio y septiembre. Y atención, porque las novedades también vienen en forma de entradas con descuento. Si compráis las entradas antes del 19 de mago, tendréis un 20% de descuento sobre el precio de la entrada general para todos los espectáculos en Barcelona (del 19 d’abril al 19 de mayo). Los espectáculos en L'Hospitalet son gratis con reserva previa. Tomad nota de tota la programación: Abril L'Hospitalet Jueves
Terrats en Cultura fa anys que han demostrat que la música i les arts escèniques són igual de precioses, efectives i potents si les treus dels seus escenaris habituals i les trasllades als terrats, llocs a priori no pensats per aquesta tasca. I, a més, guanys unes vistes de la ciutat per emmarcar! Ara ja posen sobre la taula la programació de la novena edició en un 2021 encara ple d'incerteses que l'organització afronta amb un nou format. La programació començarà a L'Hospitalet el 22 d'abril i el 15 de juny a Barcelona i enguany la música tindrà especial protagonisme, amb les actuacions de Renaldo & Clara, Amaro Ferreiro i Joan Colomo, Lu Rois i Nick June. Les arts escèniques seguiran presents. "Seguim apostant per la nova creació en moviment, amb l'estrena de 'Faune' de Pol Jiménez i també estarem acompanyades d'Ariadna Peya", expliquen els organitzadors. A Barcelona, en comptes de programar activitats cada 15 dies com en edicions anteriors, ara els espectacles es concentraran en la segona meitat dels mesos de juny, juliol i setembre. I atenció, perquè les novetats també venen amb forma d'entrades amb descompte. Si compreu les entrades abans del 19 de maig, tindreu un 20% de descompte sobre el preu de l'entrada general per a tots els espectacles a Barcelona (del 19 d’abril al 19 de maig). Els espectacles a L'Hospitalet són gratis amb reserva prèvia. Preneu nota de tota la programació: Abril L'Hospitalet Dijous 22 d’abril, 19.30 h. Actuació de Lu Rois a la Biblioteca de Bel